Foldameerien lääketieteelliset käyttösovellukset - Lundahl, Jussi (2019)
Kirjallisuuskatsauksessa tutkitaan foldameerien lääketieteellisiä käyttösovelluksia. Tässä työssä myös perehdytään foldameerien perusrakenteisiin ja foldameerien luokitteluun abioottisiksi tai bioottisiksi. Lääketieteen sovelluksia, joita käsitellään ovat antibakteeriset sovellukset, soluun tunkeutuvat foldameerit sekä proteiini-proteiinivuorovaikutusten inhibointi. Kokeellisessa osassa syntetisoitiin 6-(metoksikarbonyyli) pikoliinihappo, sekä N–(2-aminofenyyli)bentsamidi, jotka ovat foldameerien perusyksiköitä.