Lumikki-sadusta romaaniksi - Storm, Annastiina (2019)
”Kaunokirjallisuuden tekeminen on olemassa olevan tekstimateriaalin uudelleen järjestämistä.” Näin on lausunut Tommi Melender (2018, 48), eikä hän ole ajatuksineen yksin. Koko antiikin tarinankerrontaperinne on pulpunnut avoimesta periaatteesta kierrättää jo olemassa olevia tarinoita. Vaikka painetun kirjan myötä tekijänimet ja tekijänoikeudet ovatkin tulleet osaksi kirjallista maailmaa, luomme juttumme enemmän tai vähemmän toisten juttujen pohjalta, tietoisesti tai tiedostamatta lainaten.