Malarian leviämistä kuvaavat matemaattiset mallit - Nummelin, Panu (2019)
Tässä tutkimuksessa esitellään, miten erilaiset matemaattiset malarian leviämistä kuvaavat mallit toimivat erityisesti osastomalleihin keskittyen. Esiteltäviä malleja ovat perusmallit, joissa hyttysillä on pääpaino taudin leviämisen suhteen, ja niihin perustuvat kehittyneemmät mallit, joissa on huomiuoitu myös immuniteetti, lääkeresistanssi, muuttoliikkeet ja ympäristö. Esiteltyjen mallien pohjalta mahdollisiksi jatkokehityskohteiksi havaittiin useampien tekijöiden yhdistäminen yhteen malliin ja ilmastonmuutokseen liittyvät mallit.