Esineiden Internetin turvallisuus kuluttajaperspektiivistä - Kallioniemi, Juho (2019)
Esineiden Internetin sovellukset nähdään tulevaisuudessa läsnä kaikkialla ympäristössämme, helpottaen ihmisten arkea ja työtä. Ennen kuin kuluttajat voivat hyväksyä tällaisen jokaiseen elämänalueeseen ulottuvan teknologian, tulee valmistajien ansaita heidän luottamuksensa teknologian turvallisuuteen. Turvallisuus on kuitenkin jäänyt kehityksessä sivurooliin, vaikka esineiden Internetin riskit kuluttajien turvallisuudelle ja yksityisyydelle ovat huomattavia. Tässä kirjallisuuskatsauksena toteutettavassa tutkielmassa esineiden Internetin kyberturvallisuutta lähestytään kuluttajiin kohdistuvien turvallisuusuhkien ja niiden estämiseen tähtäävien keinojen näkökulmasta. Tutkimuskirjallisuudesta tunnistettiin useita konkreettisia uhkia monenlaisten kyberhyökkäysten muodossa. Näihin lukeutuivat muun muassa palvelunestohyökkäykset, datainjektio sekä salauksen murtamiseen tähtäävät hyökkäykset. Suuri osa esineiden Internetin turvallisuusratkaisuista oli kuitenkin esitetty tavoitteina ja konkreettisiakaan keinoja ei yleensä oltu suunniteltu erityisesti esineiden Internetiä varten. Luottamus oli eräs kiinnostavimmista turvallisuuden parantamiseen tähtäävistä keinoista.