Älypuhelinkäyttäjän tietoturva-aikomus henkilökohtaisen datan suojaamisessa - Seppänen, Pyry (2018)
Tässä pro gradu –tutkielmassa käsitellään älypuhelinkäyttäjien aikomusta käyt-tää älypuhelinten tietoturvaominaisuuksia henkilökohtaisen älypuhelimensa suojauksessa. Tutkielma selvittää millaisia uhkia älypuhelimiin ja niiden sisältämiin tietoihin kohdistuu. Uhkien lisäksi esitellään älypuhelimiin kuuluvia tietoturvaominaisuuksia, joita käyttämällä käyttäjä voi itse vaikuttaa laitteensa tietoturvaan. Uhkien ja ominaisuuksien lisäksi käyttäjien tietoturvakäytöstä ja siihen liittyvää aikomusta tarkastellaan tietoturvakäytänteiden noudattamisen yhtenäismallin, eli Unified Model of Information Security Policy Compliance:n avulla, jonka avulla on tarkoitus selvittää, mitkä tekijät vaikuttavat kyseiseen aikomukseen. Tämän lisäksi aikomukseen liittyvää teoriaa täydennetään aiemmalla tutkimuksella aiheeseen liittyen, jotta malli saadaan asetettua älypuhelinkontekstiin. UMISPC-mallin ja aiemman tutkimuksen perusteella on luotu määrällinen kyselytutkimus, jonka avulla mallin soveltuvuutta älypuhelinkontekstiin testataan. Mallin testaamisen lisäksi tavoitteena on vastata tutkimuskysymykseen ”Mitkä ennalta määritellyt tekijät vaikuttavat älypuhelinkäyttäjän tietoturva-aikomukseen?”