Ketä minä opetan : opettajien asenteet erilaisten oppilaiden inkluusioon - Rantalainen, Pauliina (2018)
Oppimiseen ja koulunkäyntiinsä erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden opetusta järjestetään nykyään yhä enemmän inklusiivisesti yleisopetuksen luokissa. Tässä pro gradu- tutkielmassa selvitettiin opettajien asenteita erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden inkluusioon sekä näihin asenteisiin vaikuttavia tekijöitä. Opettajien asenteita inkluusioon on tutkittu melko paljon niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, mutta tämän tutkimuksen näkökulma oli harvinaisempi: asiaa tarkasteltiin opettajien näkemyksistä oppilaille sopivimman oppimisympäristön kautta. Lisäksi tutkittiin, tapahtuuko opettajien inkluusioasenteissa muutosta vuosien 2010 ja 2012 aikana.