Kodissa asuva vieras : tietokoneen voima Internet-kauhussa - Heikkinen, Henrik (2019)
Teknologian ja kauhun yhteinen historia on pitkä. Kauhu kommentoi ja peilaa uusien teknologioiden aiheuttamia maailman muutoksia ja auttaa ihmisiä käsittelemään niistä syntyneitä ahdistuksia. Tietokoneesta ja Internetistä on tullut keskeisiä uusia teknologisia välineitä, joita käsitellään kauhussa. Internet tuottaa myös omaa kauhuaan - "creepypastat" ovat Internetissä syntynyttä kauhufolklorea, joiden taustat ovat niin populaarissa kauhumediassa kuin urbaanilegendoissa. Tutkimukseni tavoiteena on tutkia miten tietokoneita tehdään pelottaviksi Internet-kauhussa.