"Olis yks toive: että me ei roskattais tai myrkytettäis luontoa, eikä tapettais turhaan eläimiä" : lasten luontosuhde ja sen paikallisuus - Ala-Luoma, Anne; Otronen, Petriina (2018)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää lasten luontosuhdetta ja sen paikallisuutta sekä kehittää tutkimuksen lapsilähtöisyyttä. Luontosuhdetta lähestymme lasten itse kertomien luontokertomusten ja niissä esille tulleiden luonnolle annettujen merkitysten kautta. Luonnolle annettuja merkityksiä ovat esteettisyys, eettisyys, terveys, hyvinvointi, tuottavuus, luonnontieteellisyys ja kulttuurisuus. Lähestymme ilmiötä narratiivisella asenteella, jolloin saamme lasten omat kokemukset luonnosta kuuluviin.