Sairaalan päivystyspotilaiden sosiaaliset ongelmat ja terveyssosiaalityöntekijän toimenpiteet - Hämäläinen-Luukkainen, Jaana (2018)
Tämän tutkimuksen tehtävänä on selvittää, millaisia ovat sairaalan päivystykseen hakeutuneiden potilaiden sosiaaliset ongelmat. Lisäksi tutkimuksessa tarkastellaan terveyssosiaalityöntekijän työtä moniammatillisissa ja laaja-alaisissa yhteistyöverkostoissa sosiaalisten ongelmien ratkaisemiseksi. Aineistona on käytetty Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä toteutetun Sosiaalityö päivystyksessä –pilotin hankemateriaalia. Materiaali koostuu sosiaalityöntekijän täyttämistä sähköisistä seurantalomakkeista joita kertyi kolmen kuukauden aikana 236 kappaletta. Lomakkeen kysymykset olivat sekä määrällisiä että laadullisia, sisältäen valmiita vastausvaihtoehtoja ja avokysymyksiä. Tutkimus on luonteeltaan deskriptiivinen, se pyrkii kuvailemaan potilaiden sosiaalisia ongelmia ja terveyssosiaalityöntekijän työtä niin kuin ne ilmenevät sairaalan päivystysalueella. Tutkimuksessa on käytetty rinnakkain kvantitatiivisia ja kvalitatiivisia menetelmiä.