Suosittelujärjestelmien vaikutus median kulutukseen ja mielipiteen muodostumiseen - Böger, Niiles (2019)
Tassa tutkielmassa selvitetaan sita, miten hakukoneiden, sosiaalisen median ja muiden medioiden suosittelujarjestelmat vaikuttavat median kulutukseen ja mielipiteen muodostumiseen. Tutkielma toteutetaan kirjallisuuskatsauksena, jonka aineistona toimivat tuoreet, tieteelliset artikkelit. Tutkimuksessa selvisi, että suosittelujarjestelmat ovat olennaisessa osassa median kulutusta. Suosittelujarjestelmat nopeuttavat median hakua, mutta haasteena on, etta ne myos yksipuolistavat ihmisten lukemaasisaltoa. On myos mahdollista, että suosittelujarjestelmat ovat osavaikuttajana yhteiskunnassa tapahtuvassa poliittisessa polarisaatiossa.