Liikuntamotivaatiokyselyn (RM4 - FM) validointi suomen kielelle - Grönroos, Kiira (2019)
Tämän tutkielman tarkoitus on validoida liikuntamotivaatiokysely (RM4 - FM) suomalaiseen kieli- ja kulttuuriympäristöön, sekä tarkastella kyselyn toistettavuutta ja pätevyyttä 64-75-vuotiaiden suomalaisten aikuisten keskuudessa. Tutkimuskyselyn täytti alkumittauksessa yhteensä 102, 64-75-vuotiasta henkilöä. Kyselyyn vastanneiden keski-ikä oli 69 -vuotta. Liikuntamotivaatiokyselyn (RM4 - FM) transkultuurinen käännösprosessi toteutettiin käännös-takaisinkäännösmenetelmää noudattaen. Aineiston toistettavuutta tarkasteltiin laskemalla luokan sisäisen korrelaatiokertoimen (ICC) arvot, Cronbachin alfa-kertoimet ja lattia- ja kattoefekti (%). Kyselyn pätevyyttä tarkasteltiin konfirmatorisella faktorianalyysillä, kahden riippumattoman otoksen t-testillä ja Pearsonin korrelaatiokertoimella.