"In the dark there is discovery" : queer ja ambivalenssi televisiosarjassa Black Sails - Korhonen, Venla (2018)
Tarkastelen tutkielmassani 1700-luvun alkupuolen Länsi-Intian saariston merirosvoista kertovaa televisiosarjaa Black Sails queer-luennan metodin avulla hyödyntäen teoriaa queerin ja ambivalenssin käsitteistä sekä niihin liittyvästä postmoderniteetin kokemuksesta. Sarjassa on useita keskeisiä queereja eli eri seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ja seksuaali-identiteeteiltään eri tavoin ambivalentteja hahmoja sekä erilaisia ei-heterosuhteita, jotka myös määrittelen queereiksi. Tutkin, miten Black Sailsin queer-hahmot vastustavat heteronormeihin mukautumista sekä binäärisiä ja tiukkarajaisia kategorioita ja miten sarja näiden hahmojen kautta rikkoo perinteisiä tapoja representoida queer-henkilöitä televisioviihteessä. Tutkin myös, kuinka Black Sails esittää queerin merirosvojen vapautta, nautintoa ja moninaisuutta korostavan kulttuurin kautta ja millaisista elementeistä puolestaan muodostuu sarjassa merirosvojen kulttuurin kanssa vastakkain asetettu heteronormatiivinen ja jäykkärakenteinen sivilisaatio. Lisäksi sarjan häilyvyyden ja välitilaisuuden teemoja tukevat ambivalentit elementit queerittavat eli outouttavat teosta eli tehostavat osaltaan seksuaalisuuden esityksissä jo ilmenevää teemaa. Tällaisia elementtejä Black Sailsissa ovat esimerkiksi erilaiset postmodernit ja ambivalentit kerronnan keinot, joita niin ikään tarkastelen tutkielmassani.