Muutosjohtamisen vaikutus ERP-järjestelmien implementoinnissa - Kinnunen, Rosa (2018)
ERP-järjestelmät ovat yleistyneet ja ovat nykypäivänä yritysten joka päiväisessä käytössä. Järjestelmien avulla hallitaan ja suunnitellaan yrityksen liiketoimintaa. ERP-järjestelmien implementoinnilla haetaan yleensä tehokkuuden nousua ja liiketoimintaprosessien yhtenäistämistä. ERP-järjestelmien implementoinnissa on edelleen haasteita, vaikka aihetta on tutkittu aktiivisesti. Kytköksiä ERP- implementoinnin onnistumisen sekä muutosjohtamisen välillä on tehty ja on havaittu muutosjohtamisella olevan vaikutusta projektien onnistumiseen. Tämä tutkimus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena ja sen tarkoituksena on selkeyttää muutosjohtamisen vaikutusta ERP-implementointiprojekteissa. Tarkoituksena on löytää yhteys ERP-implementoinnissa huomioitavien menestystekijöiden sekä muutosjohtamisen välillä. Tutkimustuloksina havaittiin, että muutosjohtamisella voidaan vaikuttaa useaan näistä menestystekijöistä ja näin vaikuttamaan olennaisesti myös projektien lopputulokseen. Ymmärtämällä muutosjohtamisen tärkeys ja sen vaikutus ERP-projekteissa, voidaan tulevaisuudessa parantaa projektien onnistumisprosenttia.