Riskit ohjelmistotoimituksessa toimittajan näkökulmasta - Muhonen, Katja (2018)
Pro gradu-tutkimuksen tavoitteena on selvittää riskien vaikutus ohjelmistotoimituksessa toimittajan näkökulmasta. Toimittajalla tarkoitetaan ohjelmistotoimituksen toimittajaosapuolta, joka myy ohjelmistoa, ja asiakkaalla sitä, joka ostaa käyttöoikeuden ohjelmistoon. Kirjallisuuskatsauksessa määritellään ohjelmistotoimituksen osapuolet tarkemmin vastuineen, valmisohjelmistot sekä ohjelmistotoimitus ja ohjelmistotoimitusprosessi. Tutkimuskysymyksiä asetetaan kaksi: 1. mitkä riskit ovat yleisiä ohjelmistotoimituksessa toimittajan näkökulmasta katsottuna ja 2. millaisia toimenpiteitä ohjelmistotoimituksessa on tehtävissä riskin realisoitumisen jälkeen, jotta ohjelmatoimitus ei keskeytyisi. Tarkoitus on määritellä tutkimuksessa käytetty ohjelmistotoimitus raja-arvoineen tarkasti tutkimuksen aiheen ja kohteen ymmärtämiseksi. Yleisesti tunnistetut riskit listataan lähdeaineiston perusteella. Ensimmäiseen ja osittain toiseen tutkimuskysymykseen vastataan kirjallisuuskatsauksen perusteella. Tutkimuksen empiirinen osuus toteutettiin laadullisena tutkimuksena. Tutkimukseen haastateltiin 11 asiantuntijaa IT-alan toimittajayrityksistä kevään 2018 aikana sähköpostitse. Tiedonhankinnan strategia oli fenomenologinen tutkimus. Kerätty aineisto analysoitiin sisältöanalyysin ja sisällön erittelyn keinoin. Empirian perusteella esitetään ohjelmistotoimituksiin liittyviä riskejä toimittajan näkökulmasta. Empiirisessä osuudessa listataan vastausten perusteella yleisiä riskejä ja kuinka niistä voidaan selviytyä riskien realisoitumisen jälkeen. Näin ollen osittain ensimmäiseen ja kokonaisuudessaan toiseen tutkimuskysymykseen vastataan empiirisen tutkimuksen perusteella. Tuloksissa esitetään, ettei riskejä voitu listata yksiselitteisesti ohjelmistotoimituksia ajatellen. Yleisiksi riskeiksi kuitenkin ehdotetaan toimituksen kokonaisvaltaisen suunnittelun puutetta, kommunikointipuutteita ja henkilöstön tukemisen puutetta. Tärkeimmäksi tavaksi edetä riskin realisoitumisen jälkeen ehdotetaan empirian tulosten perusteella suunnittelun tukemista, yhteistyötä asiakkaan ja toimittajan kesken sekä käyttöönoton tukemista toimitussisältöä ja resursseja muokkaamalla.