Internetin koodiesimerkkien käyttö ohjelmistokehityksessä - Sintonen, Pekka (2019)
Tässä kandidaatintutkielmassa selvitetään kirjallisuuskatsauksella, minkälaisia etuja ja haittoja internetin koodiesimerkkien käytöstä on ohjelmistotuotannossa. Tutkielmassa käydään läpi koodiesimerkkien merkitys ohjelmointirajapintojen dokumentaatiossa, ohjelmoijille suunnatut internetin sosiaalisen median palvelut, sekä koodiesimerkkien käytön hyödyt ja haitat. Koodiesimerkit ovat lyhyitä lähdekoodilistauksia yhden tai useamman ohjelmointirajapinnan piirteen käytöstä. Ohjelmoijat hakevat ja käyttävät internetistä koodiesimerkkejä usein, ja niiden käyttö voi nopeuttaa ohjelmistokehitystä. Koodiesimerkin integrointi omaan ohjelmaan voi olla kuitenkin työlästä. Lisäksi vääränlainen koodiesimerkki voi johtaa harhaan: ohjelmoija saattaa jättää tutkimatta koodiesimerkin yksityiskohtia, ja käytetty esimerkki voi olla puutteellinen toiminnallisuuden, tietoturvan tai yksityisyyden suhteen. Koodiesimerkin käyttäminen internetistä voi myös johtaa tekijänoikeuslakien rikkomiseen.