Uutisjulkaisijoiden verkkotulomallit : vertaileva tapaustutkimus eri malleja käyttäviin yrityksiin - Männistö, Matti (2018)
Uutisjulkaisijoiden verkkotulomallit koostuvat nykyään lähes poikkeuksetta useista erillisistä tulovirroista. Julkaisujen tulomallien valinnan syistä tiedetään kuitenkin vain vähän. Kirjallisuuskatsausta ja avoimia haastatteluja hyödyntäen tutkittiin kahden suomalaisen uutisjulkaisijan nykyisen verkkotulomallin valintaan johtaneita syitä ja vaikuttaneita tekijöitä. Tämän tapaustutkimuksen mukaan uutisjulkaisut valitsevat tulomallinsa perustuen tieteelliseen tutkimukseen, omaan sisäiseen tutkimukseen, yrityksen omiin vahvuuksiin ja laajaan markkinatilanteeseen.