Ketterän ryhmän kriittiset menestystekijät - Tuomisto, Jakke (2018)
Digitalisaation vaikutuksesta tarve informaatioteknologian eri sovelluksille on alati kasvava. Ketterän ohjelmistokehityksen tavoitteena on pyrkiä minimoimaan ohjelmistokehityksen riskejä. Ketterän ohjelmistokehityksen onnistumisen tekijöitä on syytä selvittää, jotta yhä useampi ohjelmistoprojekti onnistuisi. Ketterän ohjelmistokehityksen parissa kriittisenä toimijana on ketterä ryhmä. Tässä kandidaatintutkielmassa tutkitaan ketterän ryhmän ja sen toiminnan kriittisiä menestystekijöitä kirjallisuuden pohjalta. Kandidaatintutkielma on toteutettu kvalitatiivisena kirjallisuuskatsauksena ja käytetty lähdekirjallisuus on kerätty eri tietokannoista avainsanoilla hakemalla. Rakenne koostuu johdantoa seuraavista kappaleista, joissa avataan ja tutkitaan kriittisiä menestys-tekijöitä, ketterän ryhmän ominaisuuksia ja lähdekirjallisuudesta löydettyjä kriittisiä menestystekijöitä. Tuloksina esitellään ohjelmistokehityksen parissa toimivan ketterän ryhmän kriittisiä menestystekijöitä, jotka ovat onnistuneen toiminnan elinehto. Esitetyt kriittiset menestystekijät liittyivät vahvasti ketterän ryhmän jäsenten valmiuksiin ja ominaisuuksiin. Lisäksi kerrotaan tutkitun lähdekirjallisuuden luonteesta ja sen paikoittaisesta puutteellisuudesta. Lopuksi esitetään tarvetta myös jatkotutkimukselle, jonka perusteella voitaisiin entisestään parantaa ketterien ohjelmistokehitysprojektien onnistumista.