Organisaatiomuutokseen suhtautumisen vaikutus uuden toiminnanohjausjärjestelmän käytettävyyteen ja käyttäjäkokemukseen : tapaustutkimus - Vihavainen, Severi (2018)
Toiminnanohjausjärjestelmät ovat yksiä suurimmista ja merkittävimmistä organisaatioissa käytetyistä tietojärjestelmistä. Ne integroivat organisaation eri toiminnot ja prosessit yhdeksi kokonaisuudeksi ja voivat olla erittäin merkittävä asia yrityksien menestyksessä. Niiden käytettävyydessä ja käyttäjäkokemuksessa on kuitenkin tutkimusten mukaan parannettavaa. Tästä syystä toiminnanohjausjärjestelmien käytettävyyden ja käyttäjäkokemuksen tutkiminen ja mittaaminen on erittäin tärkeää. Käyttäjien kokemaan järjestelmän käytettävyyteen ja käyttäjäkokemukseen vaikuttaa monet eri asiat. Uuden järjestelmän käytettävyyteen ja käyttäjäkokemukseen voi vaikuttaa esimerkiksi se, miten käyttäjät suhtautuvat muutokseen. Tässä tutkimuksessa tutkittiinkin kohdeyrityksen työntekijöiden muutokseen suhtautumisen vaikutusta heidän kokemaan uuden järjestelmän käytettävyyteen ja käyttäjäkokemukseen. Lisäksi tutkittiin sitä, että miten muutokseen suhtautumisen erot näkyvät käytettävyyden ja käyttäjäkokemuksen eri osa-alueilla. Tutkimus suoritettiin laadullisena haastattelututkimuksena. Tutkimusaineisto koostui kymmenestä kohdeyrityksen työntekijöiden haastattelusta. Haastattelut analysoitiin teoriaohjaavan sisällönanalyysin avulla. Tutkimuksen tulokset osoittivat, että mitä positiivisemmin työntekijät suhtautuivat muutokseen, sitä paremmaksi he kokivat järjestelmän käytettävyyden ja käyttäjäkokemuksen. Tämä sama ilmiö oli havaittavissa kaikilla käytettävyyden ja käyttäjäkokemuksen osa-alueilla. Joillakin osa-alueilla kyseinen ilmiö näkyi vahvemmin kuin toisilla. Muutokseen suhtautumisen todettiin siis olevan yhteydessä käyttäjien kokemaan käytettävyyteen ja käyttäjäkokemukseen. Käyttäjien kokemaan käytettävyyteen ja käyttäjäkokemukseen voi muutokseen suhtautumisen lisäksi vaikuttaa myös muut tekijät, kuten esimerkiksi aiempi kokemus vastaavista järjestelmistä.