Parisuhdeväkivalta ja subjektin määrittyminen Rosa Liksomin Everstinnassa - Salonen, Bella (2018)
Tutkielmassa käsitellään parisuhdeväkivaltaa ja subjektin määrittymistä Rosa Liksomin Everstinnassa. Tutkimuksessa on hyödynnetty feminististä kirjallisuudentutkimusta, väkivallan tutkimusta ja sukupuolentutkimusta. Tutkielmassa on tarkasteltu, miten parisuhdeväkivaltaa kokeneen subjektius määrittyy. Aihetta on tarkasteltu toimijuuden ja uhriuden näkökulmasta.