Matematiikan kirjoittaminen verkko-oppimisympäristöissä : erilaisia menetelmiä - Zhidkikh, Denis (2018)
Verkko-oppimisympäristöjen integrointi matematiikan opetukseen on aihe, jota tarkasteltu laajasti. Eräs aiheeseen liittyvä ongelma on matemaattisen tekstin ja matematiikan kirjoittamisen sähköistäminen opetuksen kannalta järkevällä tavalla. Tutkielmassa tarkastellaan eri verkko-oppimisympäristöihin sopivia notaatiomenetelmiä. Matematiikan kirjoittamiseen voidaan käyttää symbolista tai lineaarista notaatiota, mutta vaihtoehtoisesti kirjoittamista voidaan pyrkiä välttää. Matemaattisen argumentoinnin sähköistäminen onnistuu formaalilla argumentointikielillä, kuten rakenteisilla päättelyketjuilla.