Tarvitseeko tilintarkastaja empatiaa? : tilintarkastajien kokemuksia empatiasta - Riiho, Aleksi (2018)
Tilintarkastaja on palveluntuottaja. Tilintarkastuksen laatuun täten vaikuttavat samat tekijät kuin muissakin palveluissa – konkreettinen ympäristö, luotettavuus, reagointialttius, vakuuttavuus ja empatia. Jokaisen osatekijän vaikutusta arvioidaan yleensä erikseen asiakkaan arvioidessa palvelun laatua. Tässä tutkimuksessa painopiste on tilintarkastajien omissa kokemuksissa palvelun laadun yhdestä osatekijästä, empatiasta.