Vektorigrafiikat ja niiden käyttö videopeleissä - Helppolainen, Ville (2018)
Tässä tutkielmassa pohditaan, minkä syiden takia vektorigrafiikoiden käyttö ei ole yleistynyt videopeleissä. Lisäksi esitellään joitain vektorigrafiikoita käyttäviä pelejä. Huolimatta vektorigrafiikoiden eduista bittikarttagrafiikoihin verrattuna, on niiden käytössä monia ongelmia, kuten huonompi suorituskyky, puuttuva pelimoottorituki ja taiteellinen rajoittuneisuus. Näitä ongelmia pyritään vähentämään parantamalla vektorigrafiikoiden suorituskykyä ja tarjoamalla työkaluja, joiden avulla vektorigrafiikoita on helpompi käyttää.