Fenomenologia ja olemiskysymys : Heideggerin varhaisen Husserl-kritiikin vahvuudet ja rajat - Paananen, Olli-Pekka (2018)
Tutkin työssäni Martin Heideggerin Prolegomena zur Geschichte des Zeitbegriffs (1925) -luentosarjassaan esittämää Husserl-kritiikkiä. Selvitän, mitä Heidegger tarkoittaa väittäessään Edmund Husserlin fenomenologiaa ”epäfenomenologiseksi” ja tutkin, kuinka kyseinen kritiikki kytkeytyy toiseen Heideggerin kriittiseen huomioon, jonka mukaan Husserl sivuuttaa kysymyksen siitä, miten intentionaalisuus eli tietoisuuden aktien suuntautuneisuus on itse olemassa. Arvioin lisäksi, onko Heideggerin kritiikki pätevää.