Energiankeruu teollisuuden sensoriverkon tarpeisiin - Kaarlela, Tero (2018)
Tässä tutkielmassa perehdytään energiankeruumenetelmiin jotka soveltuvat teollisuuden langattoman sensoriverkon tarpeisiin. Työssä käydään läpi sensoriverkkojen yleisiä käsitteitä, arkkitehtuuria sekä rakennetta, perehdytään yleisiin energiankeruumenetelmiin ja niiden käytännön sovelluksiin sekä energian varastointiin akun tai kondensaattorin avulla. Lopuksi suoritetaan käytännön mittauksia teollisuusympäristössä. Teoriaan perehdytään käymällä läpi tutkimusmateriaalia joka liittyy energiankeruumenetelmiin, sekä tutkimalla langattomien sensoriverkkojen käytännön sovelluksia, joissa tehokas energiankeruu on ollut avainasemassa.