Ommeltuja unelmia : suomalaiset siirtolaisnaiset, Kanada ja tilkkutäkit - Perhonen-Pirttiniemi, Sari (2018)
Tutkielmani aiheena on Kanadaan siirtolaisiksi lähteneiden suomalaisnaisten tilkkutyötaitojen sekä tilkkutyömallien tuleminen Suomeen transnationaalisten yhteyksien välityksellä. Tutkielmani lähtökohtana ovat olleet sukuni siirtolaishistoria, käsityöläisyyteni sekä Pohjanmaan ruotsinkielisellä rannikkoalueella säilyneet tilkkutyöt. Kyseisellä alueella, joka on myös suomalaisten Pohjois-Amerikkaan suuntautuneen siirtolaisuuden valta-aluetta, on säilynyt runsaasti tilkkutöitä.