Kak vlasti Rossii sozdajut i sokhranjajut ideologiju i obshchnost` cherez televizionnye novosti - Lappalainen, Katariina (2018)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastelen Venäjän valtion television suosioon ja vaikutusvaltaan liittyviä tekijöitä sekä sitä, millä keinoin televisiossa esitetyt näkökulmat ohjailevat katsojan tulkintaa haluttuun suuntaan. Tutkin myös televisio-ohjelmien rakenteeseen liittyviä ominaisuuksia kuten narratiivia sekä realismin rakentumista, jotka osaltaan kasvattavat uutisen vaikutusvaltaa. Työssäni huomio siis kohdistuu paljolti ihmisen ajattelun toimintaan, jota valtaapitävät hyödyntävät niin uutisen rakenteen, kuin sen sisällönkin muodostamisessa. Aiheen käsittely on perusteltua, sillä ihmisten maailmankuvat pohjautuvat pitkälti median antamaan tietoon.