Kansallisen Kokoomuspuolueen ja Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen kieltolakikeskustelut eduskunnan täysistunnoissa 1929–1931 - Luukkonen, Jussipekka (2018)
Pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan Kansallisen Kokoomuspuolueen ja Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen kieltolakiin liittyvää keskustelua vuosina 1929–1931. Tutkimuskysymyksinä on, ketkä puolueissa olivat keskeisimmät toimijat, jotka vaikuttivat mielipiteen muodostukseen kieltolakiasioissa? Keskeisten keskustelijoiden mielipiteitä ja taustoja käsitellään tarkemmin.