Liikuntateknologian tuottaman datan kokeminen : datan merkittävyys, hyödyntäminen ja vaikutus liikuntamotivaatioon - Hietaniemi, Minna (2018)
Tämän pro gradu -tutkielman tarkoituksena oli tutkia, miten liikuntateknologian käyttäjät kokevat liikuntateknologian tuottaman datan. Tutkimustavoitteina oli muun muassa selvittää, mitä liikuntateknologian datoja käyttäjät pitävät tärkeimpinä ja mitä vähiten tärkeinä, ja miten saatua dataa hyödynnetään. Lisäksi tutkittiin, onko datalla positiivisia tai negatiivisia vaikutuksia käyttäjän liikuntamotivaatioon. Tutkimuksen kohderyhmänä olivat henkilöt, joilla oli jo ainakin hieman kokemusta liikuntateknologian käytöstä. Teoreettinen osuus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena ja empiirinen osuus kyselytutkimuksena. Kirjallisuuskatsauksessa käsiteltiin liikuntateknologiaa, johon sisältyi teknologian käyttö ja hyödyntäminen, sekä itseohjautuvuusteoriaa ja motivaatiota. Kyselytutkimuksessa oli kolme pääosiota, jotka linkittyivät kirjallisuuskatsauksen teemoihin. Nämä osiot olivat datan merkittävyys, datan hyödyntäminen ja datan vaikutus liikuntamotivaatioon. Kyselytutkimus toteutettiin Google Forms -työkalulla ja kyselyä jaettiin verkkolinkkinä valitulle kohderyhmälle.