Impact of value co-creation and co-destruction for digital consumer services : a case study on activity tracking solutions - Raatikainen, Pasi (2018)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan nykyistä markkinoiden tilannetta, jossa digitaalisen palvelut ovat muodostuneet merkittäväksi, ja merkitykseltään yhä kasvavaksi tuoteryhmäksi. Uusia digitaalisia sovelluksia, jotka hyödyntävät uusinta teknologiaa ilmestyy markkinoille kiihtyvää tahtia. Palvelullistuminen ja digitalisaatio ovat muokanneet tapoja, joilla arvoa asiakkailleen syntyy. Tämä tutkielma pyrkii tutkimaan sitä, kuinka sovellusten tuottajat ja kuluttajat toteuttavat arvon yhteisluontia. Toisaalta kirjallisuus koskien arvon yhteisluontia on ollut varsin positiivista. Hiljattain on kuitenkin tunnistettu, että arvon yhteisluonnilla on myös mahdollinen negatiivinen lopputulos: arvon yhteistuhoaminen. Tässä tutkielmassa pyritään myös syventämään tietämystä koskien tätä aihealuetta. Vastausten löytämiseksi tutkielman yhteydessä on toteutettu empiirinen tutkimus, jossa arvon yhteisluontia ja yhteistuhoamista tutkitaan aktiivisuutta mittaavien sovellusten parissa.