"Ollaan vähän jokaisen suon mutkassa käsillä haromassa" : keskijohdon esimiesten diskurssit johtajuudesta ja ammatillisista identiteeteistä - Vainionpää, Mirva (2018)
Tämän tutkimuksen keskeisenä ilmiönä tarkastellaan diskursiivisen lähestymistavan avulla, miten julkisella sektorilla työskentelevät keskijohdon esimiehet puhuvat ja sanallistavat omaa johtajuuttaan ja ammatillisia identiteettejään muuttuvassa työssä. Tavoitteena on selvittää, minkälaisia diskursseja esimiesten puheesta hahmottuu, ja minkälaisia subjektipositioita näihin diskursseihin mahdollisesti liittyy. Muuttuneet keskijohdon esimiesten ammatillista osaamista koskevat vaatimukset ovat asettaneet uudenlaisia haasteita nykyajan esimiestyölle. Ammatillisia identiteettejä ja johtajuutta tutkimalla on mahdollista tukea esimiesten identiteettejä ja edesauttaa olosuhdemuutosten keskellä selviämistä, sekä näiden avulla parantaa esimerkiksi organisaatiomuutosten juurtumista.