Applying test automation to GSM network element : architectural observations and case study - Löytynoja, Lasse (2018)
Tutkielmassa tarkastellaan funktionaalisen testauksen automatisointia ja sen arkkitehtuurissa mahdollisesti esiintyviä riskejä. Toimintaympäristönä on GSM-verkon komponentti. Aluksi tarkastellaan testausta, testausautomaatiota, eri testaustasoja sekä tekniikoita. Seuraavaksi tutustutaan GSM-verkkoon, sen komponentteihin ja toimintaan. Lopuksi esitellään testausautomaatiossa mahdollisesti esiintyviä ongelmia kirjallisuuteen ja tekijän omaan työkokemukseen perustuen, sekä niiden ratkaisuja yksityiskohtaisin tapausesimerkein.