Body fitness -kilpailijoiden kokemukset syömisestä ja kehonkuvasta - Mikkola, Eija (2018)
Fitnessurheilun suosio on kasvanut viime vuosien aikana, ja fitnesskilpailuihin valmistautuminen on pitkä ja vaativa prosessi. Kilpailuihin valmistautumiseen liittyy olennaisena osana hyvin tarkan ruokavalion noudattaminen jopa puolen vuoden ajan. Fitnesskilpailuihin valmistavan dieetin aikana pyritään saamaan keho mahdollisimman rasvattomaan ja nesteettömään kuntoon kilpailupäiväksi. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli kuvata body fitness -kilpailijoiden kokemuksia tarkan ruokavalion ja syömisen sekä kehonkuvan osalta kilpailuun valmistavan dieetin aikana ja kilpailujen jälkeen. Tutkimusaineisto on kerätty haastattelemalla kymmenen body fitness -kilpailijaa, jotka olivat kilpailleet vähintään kerran vuosien 2014 tai 2015 aikana. Aineisto on kerätty tammihelmikuussa 2016, ja tutkimusaineisto on analysoitu fenomenologista tutkimusmetodia käyttäen.