Ohjelmistorobotiikka - Jurvakainen, Tuukka (2018)
Ohjelmistorobotiikalla tarkoitetaan sovelluksia, jotka käyttävät järjestelmiä ihmisen tavoin. Ohjelmistorobotiikalla voidaan automatisoida käsintehtävää työtä, jota ei kannata kustannusten vuoksi automatisoida perinteisillä automaation keinoilla. Tässä tutkielmassa käymme läpi tieteellisen kirjallisuuden pohjalta ohjelmistorobotiikan perusteita ja määrittelemme kriteereitä ongelmille, jotka ovat soveltuvia ohjelmistorobotiikalla ratkaistaviksi. Lisäksi kartoitamme ohjelmistorobotiikan toteutukseen sopivia työkaluja. Tutkielman käytännön osassa toteutamme ohjelmistorobotin neljälle eri työkalulla todelliseen ongelmaan. Tutkielman johtopäätökseksi saimme, että ohjelmistorobotiikalla on mahdollista automatisoida tietynlaisia prosesseja. Prosessin tulee kuitenkin täyttää hyvin tarkat kriteerit, jotta se kannattaa automatisoida ohjelmistorobotiikalla. Automaatiolle sopivien tapausten löytyminen on haaste ohjelmistorobotiikan hyödyntämiselle.