Paperikonedatan visuaalinen analyysi teollisen internetin ympäristössä - Kyyhkynen, Sami (2018)
Teollisen internetin kehityksen myötä Big Datan visualisointi ja analysointi siirtyy pilveen. Tiedon visualisointi on data-analytiikan ja dataan perustuvien palveluiden perusta. Tutkielman tavoite on antaa yleiskuva visuaalisesta data-analyysista sekä tutkia, kuinka visuaalisen data-analyysin työkalu voidaan toteuttaa palvelumalleilla toimivaan pilviympäristöön teollisuuden tarpeisiin. Tutkielmassa toteutetaan prototyyppi paperikonedatan visualisointityökalusta. Tutkielmassa kuvataan koko toteutusprosessi, sisältäen datan siirtämisen pilveen, käytetyn pilviarkkitehtuurin sekä datavisualisointien toteuttamisen.