Dekonstruktio oikeudenmukaisuutena : oikeudenmukaisuus ja vastuullisuus Jacques Derridan ajattelussa - Reinilä, Jussi (2018)
”Dekonstruktio on oikeudenmukaisuus.” Jacques Derrida lausui näin vuonna 1989 Cardozo Law Schoolin kollokviossa New Yorkissa pitämällään luennolla, joka myöhemmin julkaistiin tekstinä Force de loi (Lain voima). Tämä lause on tutkimukseni ydinlause ja lähtökohta, josta lähden tutkimaan, mitä dekonstruktio on. Tutkimuksen pyrkimyksenä on osoittaa, että dekonstruktioon kuuluu olennaisesti eettinen ulottuvuus, johon oikeudenmukaisuuden ja vastuullisuuden käsitteen kuuluvat.