”Lasten tekeminen olisi vienyt minulta mahdollisuuden elää haluamaani elämää” : tarinoita vapaaehtoisesta lapsettomuudesta - Autio, Laura (2018)
Vapaaehtoinen lapsettomuus on yleistynyt Suomessa viime vuosina, mutta tutkimusta aiheesta on tehty vähän. Tässä tutkielmassa kerättiin tietoa suomalaisten vapaaehtoisesta lapsettomuudesta sekä niistä merkityksistä, joita lapsettomuuden valinneet liittävät lapsiin ja vanhemmuuteen. Tutkielmassa selvitettiin, millaisia tarinatyyppejä vapaaehtoisesti lapsettomien tarinoista rakentui sekä sitä, miten lapsi ja vanhempi kategorisoituivat näissä tarinatyypeissä.