Tunne tuntematon : samaistumisen merkitys henkilöhahmojen luomisessa - Tiensuu, Laura (2018)
Tässä tutkielmassa tarkastelen samaistumisen merkitystä kirjallisten, uskottaviksi tarkoitettujen henkilöhahmojen luomisessa. Selvitän sen tarpeellisuutta ja sen roolia osana luomisprosessia. Erityisesti keskityn henkilöhahmojen tunteiden ilmaisemiseen. Samaistumisen kautta käsittelen myös kirjailijoiden omakohtaisten kokemusten käyttöä romaaneissa sekä sitä, millainen elämä on elettävä voidakseen tulla kirjailijaksi, joka luo onnistuneita henkilöhahmoja.