Keinotekoisten neuroverkkojen käyttö kombinatoristen optimointiongelmien ratkaisemisessa - Mylläri, Tapio (2018)
Keinotekoisia neuroverkkoja voidaan käyttää monenlaisten haastavien ongelmien ratkaisemiseen. Tällaisia ongelmia ovat esimerkiksi kuvantunnistus, äänentunnistus ja tekoälysovellukset monimutkaisempiin peleihin. Tällaisten toistuvien hahmojen ja muotojen tunnistamisen lisäksi keinotekoisia neuroverkkoja voidaan käyttää laskentaan, ja siten esimerkiksi optimointiin. Tässä kirjallisuuskatsauksessa selvitetään neuroverkkojen mahdollista käyttöä NP-vaikeiden kombinatoristen optimointiongelmien ratkaisemisessa ja perehdytään aiheesta tehtyyn tutkimukseen.