Gel permeation chromatography methods in the analysis of lactide-based polymers - Nuuttila, Minna (2018)
Tutkielman kirjallisuusosiossa tutustutaan polymeerikemian perusteisiin sekä erityisesti laktidipohjaisiin polymeereihin, niiden valmistamiseen, käyttökohteisiin ja analyysimenetelmiin. Kyseisiä polymeereja hyödynnetään esimerkiksi erilaisissa lääketieteellisissä sovelluksissa, mikä asettaa polymeereille monia vaatimuksia esimerkiksi niiden hajoamisen suhteen. Polymeeriketjujen pilkkoutumista voidaan seurata esimerkiksi geelipermeaatiokromatografilaitteistolla (GPC), jonka toimintaperiaate esitetään. GPC:llä on mahdollista käyttää erilaisia tulosten analyysimenetelmiä, joita myös tarkastellaan (konventionaalinen kalibrointi, universaali kalibrointi ja triple detection –menetelmä). Lisäksi kirjallisuusosiossa tutustutaan viskometrian perusteisiin.