”Me pompimme kuin puput aamupiiriin” : lasten liikkuminen päiväkotia käsittelevissä suomalaisissa lasten kuvakirjoissa - Katainen, Elina (2018)
Tässä laadullisessa tutkimuksessa tarkasteltiin lasten liikkumista päiväkodissa lasten kuvakirjoista. Koska lastenkirjat heijastelevat aikaansa ja vallitsevaa kulttuuria, oltiin kiinnostuneita, miten lasten liikkuminen näkyy uusissa suomalaisissa päiväkotia käsittelevissä lasten kuvakirjoissa. Tässä tutkimuksessa keskityttiin lasten omaehtoiseen, eriasteisesti kuormittavaan liikkumiseen sekä päiväkodin kasvattajien ohjaamaan liikkumiseen ja heidän osoittamaan tukeensa lasten liikkumista kohtaan.