Työyhteisöjen hyvinvointikäsityksistä kohti koko organisaation yhteistä työhyvinvointipuhetta : työhyvinvoinnin rakentumisen tapaustutkimus Vaalijalan kuntayhtymässä - Winter, Sara (2018)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan työhyvinvoinnin rakentumista organisaation jäsenten puheessa. Tutkielma on toteutettu laadullisena tapaustutkimuksena, jonka kohdeorganisaationa on julkisia kuntoutus- ja tukipalveluita eritystä tukea tarvitseville henkilöille ja heidän läheisilleen tuottava Vaalijalan kuntayhtymä. Aineisto on kerätty teemahaastattelujen kautta kevätkesällä 2018 haastattelemalla organisaation jäseniä kolmella eri organisaation tasolla: ylemmän johdon, lähiesimiesten sekä ilman esimiesasemaa toimivien työntekijöiden tasolla. Aineisto on analysoitu sosiaaliseen konstruktionismin mukaiseen kielikäsitykseen pohjaavan diskurssianalyysin keinoin.