Digitaalisten osaamismerkkien käyttöönotto korkeakoulussa - Seilonen, Leena (2017)
Tämä pro-gradu -tutkielma käsittelee digitaalisten Open Badge - osaamismerkkien käyttöönottoa korkeakoulun opettajien verkkopedagogisia taitoja kehittävässä eTUBE-täydennyskoulutuksessa. Käyttöönoton ohella selvitetään koulutukseen osallistuvien opiskelijoiden tietämystä ja mielikuvia digitaalisista Open Badge - osaamismerkeistä. Tutkimusympäristön ollessa korkeakoulu esitellään osaamismerkkien käyttötapoja oppilaitoskontekstissa. Tutkimusmenetelmänä käytettiin suunnittelutieteellistä tutkimusta. Osaamismerkkien pilotointi toteutettiin tapaustutkimuksena noudattaen suunnittelutieteellisen tutkimuksen viitekehystä ja prosessimallia. Kehitetty artefakti on tässä työssä uusi toimintatapa. Tutkimusaineiston keräämiseen käytettiin kyselytutkimusta.