Metalliorgaaniset verkkorakenteet ja niiden käyttö hiilidioksidin talteenotossa - Heikkilä, Jenni (2018)
Luonnontieteiden kandidaatin tutkielman kirjallinen osa käsittelee metalliorgaanisia verkkorakenteita (MOF) sekä niiden soveltumista hiilidioksidin talteenottoon. Kirjallisuuskatsauksen alkuosassa käydään läpi kyseisten yhdisteiden rakennetta ja ominaisuuksia sekä yleisiä valmistus- ja karakterisointimenetelmiä. Tämän jälkeen siirrytään käsittelemään hiilidioksidin talteenoton tarpeita ja haasteita, sekä MOF-materiaalien vastausta näihin haasteisiin. Lopuksi esitellään tapoja, joilla hiilidioksidi voi sitoutua MOF rakenteeseen sekä muutamia esimerkkejä viimeaikoina tutkituista rakenteista, joilla on saatu hyviä tuloksia talteenottokapasiteetille.