Challenges in requirements elicitation : an integrative literature review - Itkonen, Paavo (2018)
Suuri osa ohjelmistokehitysprojekteista epäonnistuu riippumatta projektin koosta. Projektit voivat epäonnistua ohjelmointivirheiden vuoksi, mutta voidaan epäillä että monet projektit alkavat epäonnistua jo ennen kuin ohjelmointi on edes alkanut. Tämä epäilys johtuu siitä että monessa tapauksessa ohjelmistossa ei ole lainkaan asiakkaan odottamaa toiminnallisuutta, tai ohjelmiston toiminnallisuudet eroavat huomattavasti siitä mitä asiakas odotti. Tällaiset epäkohdat tyypillisesti eivät johdu ohjelmointivirheistä, vaan virheistä vaatimusten elisitoinnissa. Tämä tutkielma pyrkii selkeyttämään haasteita vaatimusten elisitoinnissa sekä tarjoamaan myös joitain parannusehdotuksia vaatimusten elisitointiin.