"Be the best version of yourself!" : representations of women, femininity and exercise in Glamour and Brigitte - Partanen, Sanna (2018)
Naistenlehtien täydellisyyttä hipovat feminiinisyyden representaatiot ja niiden mahdolliset vaikutukset naisten itsekäsitykseen ovat olleet tutkimuksen kohteena jo muutamia vuosikymmeniä. Yleisimmin tutkimuksen kohteena ovat olleet naisten lifestyle- ja fitnesslehdet ja tutkimukset ovat keskittyneet pääosin eniten myyviin amerikkalaisiin naistenlehtiin. Naiseuden representaatiot liikuntaan liittyvissä lifestyle-lehtien artikkeleissa ja eri maiden naistenlehdissä ovat jääneet yleisemmän feminiinisyyden ja fitness-identiteetin rakentumisen tarkastelun varjoon. Näiden tarkastelu valottaisi naiseuteen ja liikuntaan/urheiluun liittyvien representaatioiden ilmenemistä laajemman, ei-fitnessorientoituneen lukijakohderyhmän kuluttamassa sisällössä, sekä laajentaisi länsimaisen naiseuden representaatioiden tarkastelua myös Pohjois-Amerikan ulkopuolelle.