In saecula saeculorum : kuolemanjälkeinen olemassaolo prosessifilosofian valossa - Mattila, Heta (2018)
Tarkastelen tutkielmassani kuolemanjälkeisen olemassaolon ontologisia piirteitä ja selvitän kuolleiden ontologiseen statukseen liittyviä kysymyksiä ja ongelmakohtia. Kuolleiden olemassaoloon viitataan tavanomaisesti ambivalenteilla tavoilla, jotka samaan aikaan antavat ymmärtää, että kuolleet ovat osa todellisuuttamme, mutta että he eivät enää ole olemassa. Tutkielman lähtökohta on tällaisen ajattelutavan ongelmallisuuden tunnistamisessa, ja se pyrkii paitsi selkiyttämään tätä problematiikkaa myös esittämään realistisen, objektiivisen selityksen kuolleiden olemassaolon luonteesta.