Oppimislähtöisyys sulautuvassa opetuksessa - Siili, Janna (2018)
Tämän kirjallisuuskatsauksen tarkoituksena on selvittää sulautuvan opetuksen oppimislähtöisyyttä muihin opetusmetodeihin verrattaessa. Yhteen toteutustapaan perustuva koulutus ei vastaa nykypäivän haasteisiin. Lähiopetus vaatii fyysistä tilaa, kaikille yhteistä aikaa ja resursseja opettajilta. Verkko-opetuksessa oppimisen laadun mittaaminen on vaikeaa, eikä sitoutuminen itsenäiseen etäopiskeluun sovi kaikille opiskelijoille. Sulautuva opetus yhdistää erilaiset toteutustavat, oppimisperiaatteet ja opetustekniikat parhaan oppimislähtöisen koulutuksen luomiseksi. Sulautuva opetus vaikuttaa muita opetusmuotoja paremmalta, sillä siihen integroidaan opetustapojen menestyksekkäimmät menetelmät ja ominaisuudet. Muokkaamalla kurssit sulautuvan periaatteen mukaisiksi, opetuksesta saadaan sekä yksilöllisempää että yhteisöllisempää. Lisätutkimusta tarvitaan selvittämään, miten opetus muovataan oppimislähtöiseksi ja kuinka opetusta toteutetaan sulautuvalla metodilla.