Reaaliaikaiset menetelmät web-sovelluksissa - Rusila, Santeri (2018)
Web-sovellusten määrä kasvaa jatkuvasti. Nykyään web-teknologiat ovat kehittyneet jo sen verran pitkälle, että edistyksellisien web-sovellusten kehittäminen on mahdollista pelkästään selainten natiivien teknologioiden avulla. Monet työpöytäsovellukset onkin jo siirretty webbiin ja reaaliaikaisuus on selvästi yleistynyt. Tässä tutkielmassa verrattiin suosituimpia reaaliaikaisia tekniikoita. Tutkittavia tekniikoita olivat HTTP Polling, HTTP Long Polling, Server-Sent Events, HTTP Streaming ja WebSocket. Tutkimuksessa toteutettiin viestisovellus jokaisella tekniikalla. Jokaisen viestisovelluksen pakettien kokoja vertailtiin ja suoritettiin rasitustestejä palvelimella. Tulosten perusteella WebSocket on selkeästi tehokkain tapa toteuttaa reaaliaikaisia web-sovelluksia. HTTP Streaming ja Server-Sent Events olivat tulosten perusteella odotetustikin melkolailla samanlaisia. HTTP Long Polling saattaa olla raskas tekniikka suurilla viestimäärillä.