Perspektiven zur interkulturellen Adaptation : die Rolle der Freundschaftsgesellschaften SYS und SVFF als Mittel für die Pflege der kulturellen Identität - Luokkanen, Sanni (2018)
Maisteritutkielmassani tutkin suomalaisten maahanmuuttoa Sveitsiin ja sveitsiläisten maahanmuuttoa Suomeen. Tutkin, mitkä ovat maahanmuuton taustat ja motiivit ja mitkä tekijät vaikuttavat sopeutumiseen. Työni tavoitteena on edellämainitun ohella tutkia ystävyysseurojen ”Sveitsin Ystävät Suomessa” (SYS) ja ”Suomen Ystävät Sveitsissä” (SVFF) vaikutusta oman kulttuuri-identiteetin ylläpitoon ja integroitumiseen uuteen maahan ja kulttuuriin.