"Juotko sinä minun oksennustani?" : kuvan ja tekstin synteesi Hugleikur Dagssonin sarjakuvateoksessa Saako tälle edes nauraa? - Hietaoja, Emma (2018)
Tässä kandidaatintutkielmassa käsittelen Hugleikur Dagssonin sarjakuvateosta Saako tälle edes nauraa? (2005) ja keskityn kuvan ja sanan rakentamaan yhteismerkitykseen. Kuva ja sana erillään ovat toimivia sarjakuvan elementtejä, mutta miten nämä komponentit yhdessä luovat merkitystä kyseisessä teoksessa. Erityisesti minua kiinnostaa juuri Dagssonin teoksessa tämän tyyli merkityksellistää visuaaliset ja verbaaliset tekijät hyvin yksinkertaisella ja samalla hämmentävällä tavalla: pelkistetty piirtojälki ja suoraviivainen kielenkäyttö yhdessä asettavat lukijan tilanteeseen, jossa vastaanottajan rooli on merkittävä. Kuvan ja sanan synteesin avulla sarjakuvasta saadaan irti sen tavoite, mutta mitkä asiat näissä vaikuttavat tulkittavissa olevan teoksen luonteeseen.